Koudschuim

Alle materialen

Koudschuim is een verbeterd type comfortschuim, dat door zijn bewerking en het gebruik van vernieuwde grondstoffen meer comfort en een langere levensduur biedt. Het is zeer goed inzetbaar voor zit- en rugkussens voor binnen en buiten gebruik. Door de combinatie van diverse kwaliteiten kunnen prachtige eindresultaten met veel persoonlijk comfort gecreëerd worden. Een aantal kwaliteiten leent zich tevens redelijk goed voor de fabricage van voordelige matrassen.

Speciale perswagens brengen in één levering +/- 300M3, zo’n 45 blokken comfortschuim in diverse kwaliteiten naar ons bedrijf in Zwagdijk. Een perswagen kan het volume van vier gewone trailers vervoeren. Dit is beter voor het milieu, is kostenbesparend en super efficiënt.

Goede fabrikanten van koudschuim crushen de ruwe blokken alvorens ze de fabriek verlaten. Crushen is een manier om de cellen (ballonnetjes) in het schuim open te breken door middel van een wals. Op deze wijze wordt het schuim zogenaamd voorvermoeid en ontstaat er een zogenaamde open cel structuur, die een beperkte invloed heeft op de ventilerende (ademende) werking van het schuim. Veelal worden deze schuimsoorten verkocht als zijnde een ademend materiaal. Helaas is dit slechts gedeeltelijk waar. Crushen wordt alleen toegepast om het schuim meer veerkracht te geven, zodat kuil vorming tijdens het gebruik wordt voorkomen. Er ontstaat door deze methode een stabieler kussen of matras.