Uitbreiding Neptune atelier

15 maart 2022

De huidige werkplaats van Neptune in Zwaagdijk-Oost, wordt uitgebreid met de bouw van een extra zolder. De nieuwe ruimte van 500m2 zal voornamelijk worden ingezet voor scheeps- en projectstoffering. Het atelier wordt voorzien van de modernste machines en zal de productiecapaciteit aanzienlijk vergroten.

Al dertig jaar innoveert Neptune op het gebied van zit- en slaapcomfort aan boord van plezier- en superjachten waarbij nooit concessies zijn gedaan in kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en comfort. Door de opvolging van de IMO-regelgeving (o.a. brandveiligheid) binnen de maritieme sector krijgt Neptune steeds meer gerichte aanvragen voor zowel kleine als grote projecten waarbij zit- en slaapcomfort aan boord voorop staat. Daarnaast is de tijd van ‘een matrasje van 10cm dik en een kussentje hier en een kussentje daar’, verleden tijd. De watersporter van nu wil duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid maar bovenal comfort.

Gezien de huidige orderportefeuille en de hoeveelheid nieuwe aanvragen is de extra zolder een welkome aanvulling op ons recent vernieuwde atelier van 850m2. Met deze uitbreidingen creëert Neptune meer werkplekken en een nog efficiëntere werkomgeving.

Lifttafels, extra naaimachines en werktafels voor de medewerkers zijn besteld en een speciale lijmspuitinrichting voor de matrassenafdeling is reeds geïnstalleerd.  Naar verwachting wordt de zolder eind maart geplaatst en kan het nieuwe atelier in mei volledig in bedrijf worden genomen.